Catequesis


Des de la comunitat parroquial de Sant Joan Baptista rebeu una cordial salutació en l´inici del nou curs de catequesi.

La nostra comunitat
Com ja sabeu una comunitat cristiana parroquial, formada per prevere, pares, mares, gent gran, joves, infants, catequistes, i tots junts vivim la Fe, la celebrem, la testimoniem, la comuniquem.

En aquesta comunitat cadascú hi fa un servei voluntari. Entre les moltes activitats HI HA LA CATEQUESI a tots els nivells d’edat: Infants, joves, adults.

La finalitat de la nostre catequesi
Despertar i madurar la Fe en Jesucrist i esdevenir deixebles seus.

La catequesi d’infants
Es un camí progressiu. Dins d’aquest camí té lloc la celebració de la Primera Comunió, quan els pares d’acord amb els responsables de la catequesi ho creuen adient. 

Durant tot el període de catequesi s’estableix una corresponsabilitat entre els pares-mares i la comunitat parroquial.

Celebració de l´Eucaristia pels infants i formació pels pares
Els dissabtes a la tarda a les 19:30 h. dediquem una estona del nostre temps a acompanyar els fills a la celebració de l´Eucaristia, que és quan la comunitat és reuneix i celebra la Fe. Acompanyeu als vostres fills en el seu camí de fe, per tant és important que hi participem tots. Reserveu-vos aquest espai a la vostra agenda. Considerem que aquesta forma part del procés catequètic de preparació per a la Primera Comunió, entenent que els pares acompanyen als fills a la celebració, com a primers transmissors de la Fe.

Durant el curs us convidem a assistir a tres trobades de caire formatiu especialment dedicades a vosaltres els pares, per tal de poder donar resposta als interrogants que us puguin plantejar els vostres fills, o bé per actualitzar alguns continguts de fe que podem tenir un xic oblidats. Aquestes trobades coincideixen amb tres dimecres de la celebració de la  catequesis dels infants.  L’horari de les mateixes serà de 18.00 h. a les 19:00 h.

Volem donar-vos les gràcies per confiar-nos aquesta tasca d’educació en la fe dels vostres fills, però també volem demanar-vos que ens hi ajudeu amb la vostre col·laboració.

Atentament:

El Rector i l’equip dels catequistes. 



CATEQUESIS 2012






 UN DIMECRES MOLT ESPECIAL (QUARESMA)

    Tots els que formem part d’aquesta gran família que és l’Església, vam gaudir el passat 22 de febrer d’un dia tant important com és el Dimecres de Cendra.  Els nens de la catequesi de la nostra parròquia, com a membres de la nostra Església, també vam prendre contacte d’aquest dia. Vam participar d’una manera molt especial i tendra. Els nens, tal i com son, ens van ensenyar que també podem aprendre de les nostres faltes. Un per un i en VEU ALTA, van dir un dels seus “defectes”,  el van escriure en un paper i després, com a símbol de conversió i canvi, el van llençar a la paperera. Després, en un altre paper van dibuixar i escriure el seu propòsit per aquest temps de quaresma que començava aquell dimecres. En aquell moment no hi havien vergonyes, complexes ni competències, tots eren iguals, perquè tots som iguals davant del Senyor. Ara podeu veure aquests propòsits penjats a la nostra Parròquia. Potser aprenem alguna cosa d’aquest nens.

Montse Ortiz, catequista


ADVENT I NADAL DE CATEQUESI

    Durant l’època de Nadal estaran exposats a l’església els treballs que els nens i nenes de la catequesi han realitzat durant l’Advent per preparar-se per a la vinguda de Nostre Senyor Jesucrist.

    Us convidem a tots a veure els seus treballs i a llegir les coses que han anat fent. I aprofitem per recordar que a la nostra parròquia la catequesi té tres moments: els dimecres té lloc la catequesi pròpiament dita, els dissabtes se celebra la missa a les 19.30 h, i especialment el primer dissabte de cada mes se celebra la missa familiar, preparada per catequistes, nens i famílies. D’altra banda, tres cops l’any es duu a terme la reunió de pares de primer i de segon.
    La catequesi és responsabilitat de tota la comunitat parroquial, per això volem que tots ajudem els nostres infants perquè es preparin amb molta alegria per rebre per primer cop Jesús Sagramentat.

    L’equip de catequistes i el Rector