Consell pastoral parroquial

El Consell Pastoral Parroquial és l’òrgan que anima i orienta el conjunt de la vida pastoral i organitzativa de tota la parròquia.

El Consell és format per representants de les diverses accions o grups d’accions pastorals de la parròquia i es convoca de forma ordinària cada dos mesos, i de forma extraordinària sempre que les circumstàncies ho requereixin. La tasca del Consell queda recollida i arxivada en un llibre d’actes de les reunions i les seves aportacions es comuniquen a través dels grups representats segons els àmbits tractats.

El Consell Pastoral Parroquial és responsable de:

* Assessorar i aconsellar sobre les decisions pròpies del rector.

* Aportar i acollir les propostes de tota la comunitat parroquial.

* Preparar determinades accions de tota la comunitat i que no pertanyen a un grup determinat.

* Promoure iniciatives de cara a la millora i actualització de l’acció pastoral.

* Representar la parròquia en els òrgans supraparroquials com per exemple el Consell Pastoral Arxiprestal.


Economia parroquial

El Consell d’Economia és un equip de persones que té cura de l’economia de la parròquia: realització de balanços i pressupostos, vetllar per la bona gestió dels recursos econòmics de la parròquia… Igualment vetlla per la realització d’obres, així com llur seguiment i de la promoció de campanyes econòmiques per tal de sufragar-les.



D’on provenen els recursos econòmics de la parròquia?

* Col•lectes ordinàries i extraordinàries que es realitzen en les misses. Llevat d’aquelles que es realitzen amb altres fins determinats (Mans Unides, Seminari, Germanor, Missions, Càritas…)

* Els donatius en funció d’almoines o adreçats a despeses concretes, o directament per obres quan són necessaris.

*Els llantions a la capella del Sant Crist.

* Els donatius en funció de celebracions especials o sagraments (NOTA IMPORTANT: Cal fer notar que tots els sagraments que s’administren en la parròquia són gratuïts; sols es demana una aportació totalment voluntària apel•lant a la responsabilitat de cadascú i al seu sentit de pertinença).

* Campanyes extraordinàries (en funció d’obres o despeses especials): venda de llibres, concerts, sortides, dinars de germanor, etc...

Podem desgravar d’Hisenda?

Igual com tots els donatius oferts a entitats sense ànim de lucre, els donatius en l’Església poden desgravar fins a un 25% en la declaració de la renda, i un 35%, cas de ser empresa o associació (disposar d’un CIF). L’únic requisit és que s’haurà de comunicar la voluntat de desgravar al moment de fer el donatiu i donar les dades de: nom, cognoms, NIF i adreça, per tal que la parròquia pugui notificar-ho a Hisenda.

I una subscripció?

En el nostre temps la major part de la gestió econòmica personal i institucional es realitza a través de les entitats financeres, de manera que la major part dels diners es mouen per transferència. Un bon nombre d’entitats i institucions han traduït això en les SUBSCRIPCIONS, reduint cada cop més l’aportació o el cobrament en metàl·lic. Pel que fa a l’Església, aquesta també pot ser una via seriosa, i alhora responsable, de col·laborar al seu sosteniment: fer una subscripció periòdica.

La subscripció aporta diversos beneficis: d’una banda la persona que aporta no ha d’estar pendent del que aporta en cada moment i, solament cal que revisi periòdicament el que creu que vol donar; realitzant-se a través de l’entitat financera, de forma automàtica percebrà la documentació necessària per tal de poder-la adjuntar a la seva declaració de la renda i recuperar un 25% del que hagi aportat; pel que fa a la parròquia permet funcionar amb una certa previsió pel que fa a disponibilitat econòmica.

Potser és el moment de plantejar-nos-ho seriosament!