Càritas parroquial

Fa més de 20 anys que Càritas parroquial atent els més necessitats del nostre poble, en un esperit de misericòrdia, es ha dir al estil de Jesús. Cada vagada se detecta un increment de demandes d’ajuts arran de la crisi, per qual cosa agrairien la col·laboració de tots per poder tenir més recursos a l’hora de satisfer les necessitats que se presenten.

Durant tot l’any facilitem ajuts en forma d’aliments i la cobertura d’altres necessitats bàsiques: medicaments, ajudes per llogues... i altres.

 Ajuda’ns a ajudar.
Una societat amb valors és una societat amb futur. 



Quin és l’esperit que mou a les persones de Càritas?

Crec sense por a equivocar-me, que el motiu essencial i prioritari de les persones a participar en el voluntariat de Càritas és l’amor a l’altre, l’ajuda, l’estar present en les dificultats de l’altre, en aportar el propi granet de sorra en afavorir que l’altre tingui una millor qualitat de vida. Quan dic l’altre volem dir aquell que passa dificultats, sense entrar a jutjar creença, color i condició. Càritas de Viladecans creu que la feina ha de ser eficient i eficaç, s’han d’estalviar esforços i recursos, i és per això que es treballa estretament amb els Serveis Socials del municipi. Ells són el primer esglaó de l’atenció i són els responsables d’atendre en una primera instància, i és per això que creiem que treballant en coordinació amb ells, podem arribar a tothom de manera més organitzada. Si bé és veritat que la relació és molt positiva, no està exempta de dificultats, són moltes les decisions que es prenen, que afecten les persones, que no sempre des de fora es veuen encertades.

Periòdicament, es fan reunions per anar llimant les coses que no van bé i les que es poden millorar per ambdues bandes. La crisi ens ha portat irrevocablement a pensar en la pobresa, en la més propera, en la del nostre veí, en la de les persones que coneixem més íntimament, i en les que de vegades, només en sabem allò que és visible i potser valorem massa a la lleugera. Aquests dos anys han estat molt durs perquè la feina s’ha anat multiplicant però hem de seguir donant allò de què disposem, treballant plegats entre tots i formant-nos per ser cada dia més oberts i preparats. Treballo al despatx de Viladecans des del mes de setembre i encara estic coneixent tots els voluntaris de la Càritas. He pogut participar en diferents reunions i he visitat alguns dels serveis. M’ha agradat veure el bon ambient que es respira, el compromís que tenen els diferents responsables i voluntaris, la dedicació quasi professional de la coordinadora, la participació econòmica de la parròquia, la bona rebuda que m’han fet i la gran feinada que representa treballar per millorar dia a dia l’atenció. És un goig veure com la cohesió fa la feina bona i agradable.

Agnès Benedicto

Treballadora Social de Càritas
Diocesana de Barcelona.
Àrea Social de Sant Feliu.