PARAULES DEL NOSTRE RECTOR

       «Glorifiqueu en els vostres cors a Crist Senyor, disposats sempre a donar explicació a tots els que us demanin una raó de la vostra esperança, però amb delicadesa i amb respecte» (1Pe 3, 15-16a).

         Benvolguts veïns de Montgat i internautes d’arreu del món, en nom de la parròquia de Sant Joan Baptista em presento davant vostre com un dia ho va fer qui jo amb afecte anomeno «mi primo, el de Zumosol», Sant Agustí d’Hipona: «Amb vosaltres cristià i per a vosaltres sacerdot».

       Aquest Nadal el Nen Jesús ens ha fet un regal preciós: aquesta web tan desitjada per tots, per poder obrir la nostra humil comunitat parroquial a tots els habitants de Montgat i d’arreu del món.

       La primera qüestió que a tots ens ve al cap és: Què és una parròquia? «Una parròquia és una comunitat determinada de fidels constituïda de manera estable en l’Església particular sota l’autoritat del Bisbe diocesà que s’encomana a un rector com a pastor propi».

       «La Parròquia és com una font on tothom ve a saciar la set», deia el Papa Joan XXIII. És una font d’aigua viva que Crist ofereix a cadascú. Pau VI deia que «la Parròquia té una missió indispensable de gran actualitat: ha de crear la primera comunitat del poble cristià». El Beat Papa Joan Pau II deia que la Parròquia té com a vocació aplegar els fidels d’un territori, sense distinció d’origen, estatus social o edat, no només per afinitats, sinó també per qüestions de proximitat. La Parròquia aplega els fills de Déu que fàcilment es podrien dispersar i, després de la família, és la primera escola de fe, oració i educació moral.

       La segona qüestió és donar les gràcies a tots els que esteu fent possible que aquest projecte evangelitzador arribi a tothom. En primer lloc, a José María Pérez, que malgrat la seva feina ha trobat el temps per dissenyar, crear i actualitzar contínuament la pàgina. Després vull donar les gràcies a Alícia Jiménez, que s’ha ofert a traduir tots els escrits tant al castellà com al català, tot fent realitat el desig que la pàgina sigui bilingüe. I també a Anna Vázquez, que fa anys que m’ajuda amb les traduccions, així com a Abelard Chimisanas per la part històrica i documental.

       I la tercera qüestió és que volem que aquest espai a Internet sigui com la casa de Betània que descriuen els Evangelis, on Jesús anava a descansar en companyia dels seus amics més íntims. I així, xerrar aquí de com veiem i vivim a Jesús ressuscitat des de qualsevol de les nostres maneres singulars i genuïnes d’expressar-ho; perquè com ens va dir el Sant Pare Benet XVI a la 45a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials (5 de juny de 2011), «les noves tecnologies permeten a les persones trobar-se més enllà de les fronteres de l’espai i de les pròpies cultures, tot inaugurant un món nou d’amistats potencials».

       Però tampoc no podem ni volem oblidar un altre consell del Sant Pare: «És important recordar sempre que el contacte virtual no pot i no ha de substituir el contacte humà directe, en cap aspecte de la nostra vida». Per això, tot i que us convido a visitar la pàgina i a deixar-hi reflectits els vostres comentaris, també us convido a venir a la nostra preciosa parròquia al costat del mar, perquè és on la fe es viu, es comparteix i se celebra. Junts fem comunitat.


       Sense més, us obro les portes de la nostra parròquia i us dono la benvinguda.

       Que el Senyor us beneeixi i us guardi.

Mn. Albert Jiménez Moral, rector