PREPARACIÓ PREBAPTISMAL

            BENVOLGUTS PARES!
            Acabeu de demanar el bateig per al vostre infant. La nostra comunitat cristiana us acull amb una gran alegria. De cara a una millor conscienciació del que aneu a fer tingueu present:
INCRIPCIÓ
1.- Escriure amb lletra clara (preferentment majúscula) tots els cognoms (1er. i 2on) i després els noms legals que se us demanen al full (és donarà el dia de la reunió de pares i padrins), ni que alguns ja fossin morts.
2.- Portar el full fotocopiat del “llibre de família” on consta el nadó o de la seva “partida de naixement”.
PREPARACIÓ
1.- A la nostra comunitat parroquial de Sant Joan Baptista consta d’una trobada obligatòria per a pares i padrins, el últim divendres del mes anterior al bateig a les 19’30 h.
2.- A la trobada se us donarà el full d’inscripció, que haureu de tornar omplert el divendres anterior al bateig, en horari de despatx (de 19 a 20’30 h).
3.- També se us donarà un sobre per si voleu fer un donatiu per a la parròquia. Se entregarà el mateix divendres, anterior al bateig, amb el full d’inscripció.
CELEBRACIÓ
1.- Es fa normalment els dissabtes a les 18 h (abans de la Missa de 19’30 h) i els diumenges a les 13 h (desprès de la Missa de 12 h).
REQUISITS
1.- Un padrí i una padrina cristians que hagin rebut els sagraments del baptisme, l’Eucaristia i encara millor la confirmació. Majors de 16 anys i aportar el certificat de bateig (Dret Canònic Nº 873 i 874). A presentar el divendres anterior al bateig.
2.- Un ciri baptismal.
3.- Alguna roba blanca (caputxeta, mocadoret, rebeca...).
PRESENTACIÓ DELS INFANTS
Es fa a la Parròquia de Sant Joan Baptista el primer dissabte de febrer a la Missa de 19’30 h, recordant la presentació del Nen Jesús al temple. S’hi invita especialment als pares i padrins, per presentar els seus fills i fillols a la comunitat parroquial (Portar el Ciri de bateig).
SITUACIONS DIVERSES
1.- Si l’infant ha acomplert ja els sis, set o més anys, cal esperar al moment de la Primera Comunió i fer la catequesi pròpia del seu grup.
2.- Si encara no esteu casats per l’església:
     a) La nostra comunitat us invita a fer-ho, perquè rebut abans el sagrament del Matrimoni és més coherent amb el sagrament del Baptisme pels fills que demaneu.
     b) Podeu tanmateix demanar el Baptisme per ells, sempre i quan us comprometeu a educar-los cristianament tant a casa, com a l’escola, com a la catequesi.
PREPARACIÓ BAPTISMAL (TROBADA PARES I PADRINS)

DIVENDRES,       DIA ....... MES ............................... A LES 19’30 h.
Ja sabeu que la celebració és gratuïta. Però si creieu que tot plegat comporta algunes despeses o simplement voleu col·laborar a les necessitats de l’església, feu-ho generosament
i us ho agrairem de cor.

PARES, PERQUÈ M’HEU BATEJAT?

Pot ser d’ací a uns quants anys el/la vostre fill/a us pregunti: Pares, perquè m’heu batejat? Vosaltres podeu oferir-los pistes per possibles respostes:

1.- T’hem batejat perquè no tinguis un referent a la vida que sigui només un bon esportista, o un cantat de moda, o un estel de cinema o un empresari exitós o un polític més o menys honest... sinó el model d’un Home que va donar la vida per amor a tu i a tots: JESUCRIST.

2.- T’hem batejat perquè nosaltres t’hem afaiçonat el cos que tens, però no l’esperit (la creativitat, la llibertat, l’amor) que és l’únic que et donarà la força, t’aportarà la llum, i t’omplirà de goig i d’esperança i això només t’ho pot donar Déu.

3.- T’hem batejat perquè en els moments de més desconcert i desesperació sàpigues trobar consol en el llibre de la Paraula de Déu i aprenguis a superar els esdeveniments més adversos a la llum de la ciència i de la raó, però també i més que tot a la llum de la fe.

4.- T’hem batejat perquè quan se t’enfonsin persones, coses i seguretats en les quals havies confiat potser massa, puguis mantenir la pau al cor, ben conscient que portes dins teu la presència d’un Déu, que et consola i t’estima.

5.- T’hem batejat perquè a mida que vagis fent gran fixis els ulls només en ell, JESUCRIST, camí, veritat i vida i li demanis que t’acompanyi en tot moment, perquè Ell es el millor amic que mai puguis tenir, el més fidel i el que es faci càrrec de tot, també del teu mal, dels teus pecats i de les teves febleses. Te les perdonarà i t’ajudarà a superar-les.

6.- T’hem batejat perquè no et trobis mai sol a la vida sinó que disposis d’una comunitat cristiana, l’església, que et faci costat, t’encoratgi i t’il·lumini en els teus problemes i t’estimuli a comprendre els problemes de tots i a comprometre’t més amb els més febles.

7.- T’hem batejat perquè l’Esperit creador de Jesús es faci present als teus dies i sàpigues testimoniar-lo, interiorment, com la sal que dona gust als aliments, el petit ble que il·lumina l’estança, el pessic de llevat que transforma la massa, la llavor que creix i es fa arbre gegant.

8.- Sí, fill/a. T’hem batejat perquè quan et preguntis què hi ha desprès de la mort no et contestis el buit, el no-res o la reconversió indefinida de la matèria, sinó el cor d’un pare que t’espera per abraçar-te i que t’acollirà a la gloria perquè t’ho passis bé eternament amb ell.

9.- T’hem batejat perquè volem que la felicitat que ens donat, tenint-te, la continuïs sempre i tu mateix arribis a ser una felicitació viva  - Evangeli - per a tots els homes i dones del món.

10.- T’hem batejat perquè t’hem estimat, t’estimem i t’estimarem sempre, ara a la terra i desprès al cel.