SETMANA SANTA

Nosaltres hem de gloriar-nos en la creu de nostre Senyor Jesucrist, pel qual tenim la salvació, la vida i la resurrecció. Ell ens ha Salvat i ens ha alliberat.

Al peu de la creu, Maria devia recordar les paraules que ella mateixa havia proclamat a casa d’Elisabet, la seva cosina: “La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva...

El seu nom és sant, i l’amor que té als qui creuen en ell, s’estén de generació en generació... Dispersa els homes de cor altiu, derroca els poderosos del soli i exalça els humils. Omple de béns els pobres...” 

I devia recordar també les paraules que Jesús, el seu fill, ara agonitzant a la creu, havia proclamat a Galilea: “Feliços els pobres: el Regne de Déu és per vosaltres!”

I ara el veia allà tan pobre, tan feble, tan abandonat... i amb tota la fe, refermava novament aquelles paraules: l’amor de Déu és per sempre, l’amor de Déu s’aboca en els pobres, l’amor de Déu és resurrecció i vida per a tots els qui creuen en ell i per els qui volen estimar com ell...
Com Maria, també nosaltres esperem la nit de Pasqua!


DIUMENGE DE RAMS
Jesús entra a Jerusalem, i nosaltres l’aclamem amb el nostres rams i palmes. Després, a la missa, recordem ja la passió que viurem en aquest propers dies.




DIJOUS SANT
Jesús renta els peus dels seus deixebles, per convidar-nos a estimar com ell ha estimat. I ens deixa el do joiós de l’Eucaristia, perquè vol estar sempre amb nosaltres.
 













 


DIVENDRES SANT
Jesús mor a la creu, per fidelitat al camí de Déu, per fidelitat a tot allò que ha fet i ensenyat. I així ens porta la vida per sempre.



VETLLA PASQUAL
Jesús trenca els llaços de la mort, i omple de llum tota la historia humana. I a nosaltres, en aquesta nit santa, ens crida a unir-nos amb ell i viure la seva vida nova.






Diumenge de Rams
Dijous Sant

Divendres Sant