4.- CELEBRACIÓ DEL MATRIMONI

         Benvolguts nuvis!

         Ja s’acosta la diada del vostre casament. L’enhorabona per endavant. Per a una millor celebració d’aquest sagrament tingueu present:

         1.- Assageu les respostes que demana la cerimònia. Hi ha varies formules de consentiment matrimonial. La primera és més llarga, la segona més breu i la tercera només demana una resposta afirmativa. També podeu escollir-ne una de nova configurant-la d’una manera més personal.

         2.- Busqueu alguna lectura per la celebració.
                   a) La primera de l’Antic Testament o bé de les cartes Apostòliques.
                   b) Un salm responsorial.
                   c) I una de l’Evangeli.

         3.- Hi haurà una interpretació musical amb “CD” a l’entrada i a la sortida. Però també podeu portar-lo vosaltres o portar un organista, un cantor o una coral, si en disposeu.

         4.- A Catalunya, el nuvi sol entrar del braç de la mare i es col·loca davant l’altar (o bé en el presbiteri) donat la destra a la núvia que sol fer-ho del braç del seu pare, als acords de la música, quan tot ja és apunt. També podeu entrar tots dos plegats, si ho preferiu.

         5.- Els anells el porta el mateix nuvi o algun infant de la família d’una forma adient.
         6.- Els pares poden ser invitats a la imposició de mans (benedicció) i es situen de cara el poble, a cada banda del celebrant, per impartir la solemne benedicció nupcial. Al moment de rebre-la els nous casats inclinen el cap en senyal de reverència (si el casament és dintre de l’Eucaristia, s’agenollen).

         7.- En el moment del consentiment i de les signatures (a la sagristia), es demana la presència de dos testimonis. Han de ser majors d’edat i portar el carnet d’identitat.

         8.- Si voleu, podeu ornamentar discretament l’altar i els bans amb flors.

         9.- També podeu fer fotos i vídeos, però sense destorbar la celebració religiosa pròpiament dita (pregàries, lectures, ritus... ). I mai durant l’homilia del celebrant.

         10.- Si a la sortida dels esposos se’ls llença, arròs, cereals, esprais... no fer-ho contra els batents de les portes per a no dificultar desprès a la gent gran l’entrada de l’església.

Ja sabeu que la celebració del casament és gratuïta. Però si creieu que tant els tràmits a fer com si es dona el cas el vostre casament comporten algunes despeses o simplement voleu col·laborar a les necessitats de l’església, feu-ho generosament i us ho agrairem de cor; perquè l’església és de tots.       
                       

BONA FESTA!!!